ZSOLTI KONYHÁJA
A reggeli álmosság, passzivitás legyőzésének egyszerű, de nagyon hatásos módját régóta gyakorolják az írek. Sok zabból készült ételt fogyasztanak. | megnevezés |
mennyiség |
minősítés |
| energia | 145 kalória | |
| mangán |
1,37mg |
kiváló |
| szelén |
18,95mcg |
nagyon jó |
| tryptophan |
0,08g | jó |
| foszfor |
177,84mg |
jó |
| B1 |
0,26mg |
jó |
| Rost |
3,98g | jó |
| Magnézuim |
56,16mg |
jó |
| Protein |
6,08g |
jó |
i szívinfarktust vagy agyi katasztrófát okoz.
A lisztérzékenyek kezelésénél úgy gondolták, hogy egész életen át kerülni kell a gluténfehérjét, ami a búzában, rozsban, árpában, zabban található. Felnőttek bevonásával végzett kutatások szerint a zabból készült ételeket, annak ellenére, hogy kis mennyiségben tartalmaznak glutént, mégis jól bírták a lisztérzékenyek. Lisztérzékeny gyerekek körében is végeztek tudományos megfigyelést. Két csoport közül az egyik teljesen gluténmentes étkezést folytatott, míg a másik a gluténmentes diéta mellett fogyasztott zabtermékeket is. Egy évig tartott ez az étkezési program, a végén mindkét csoportban jól voltak a gyermekek, a vékonybél nyálkahártyája teljesen egészségessé vált, az immunrendszer normálisan működött.